Lieke Wouters
De Geluidstempel

De Geluidstempel

Het woord ‘Tempel’ staat voor een plek waar je in contact kan treden met je ware zelf. De Geluidstempel is een ‘sacred space’ waarin we de kracht van geluiden en de kracht van onze eigen stem helemaal kunnen ervaren. Het is de tempel waarin klanken helend werken voor onze persoonlijke tempel: ons lichaam en onze geest.

Je stem, een zo vanzelfsprekend iets, maar wist je dat hier verborgen parels liggen? Het is een bron van kracht, vrijheid en creativiteit. Het is het instrument van je lichaam waarmee je in een keer alle cellen van je lichaam ‘aanzet’. In Vocal Freedom-sessies word je hierin ingewijd.

In Singing Circles zingen we met elkaar Mantra’s en andere Medicine Songs om de geest tot rust te brengen en contact te maken met het hart. Mantra’s zijn teksten, vaak in het Sanskriet, die je herhalend zingt waardoor je in een staat van meditatie raakt. Het is een makkelijke manier van mediteren zou je kunnen zeggen; een weg naar innerlijke rust en ook joy en bliss. Mantra’s zingen met elkaar is niet voor niks een van mijn passies. Ik begeleid een Singing Circle op Indiaas Harmonium.

Zingen brengt ook het vergroten van je vrij voelen in zelfexpressie. Het is een manier om te ervaren dat je gehoord mag worden en dat je jezelf mag laten zien. Ik ervaar zingen als een manier om je vrijer te gaan voelen in het dagelijks leven. Hoe vaker ik zing en hoe meer ik hierin mijn comfortzone durf te verlaten, hoe vrijer ik mij voel om mezelf te zijn. Dus wil je je vrijer voelen? Kom zingen!

Naast mantra zingen kun je Soundhealing ontvangen in de vorm van een individuele sessie speciaal afgestemd op jou. En zo nu en dan geef ik een Soundhealing na een Mantra Circle. Ik maak gebruik van kristallen klankschalen, een sjamanendrum en andere soundhealing instrumenten, mijn harmonium en mijn stem. Deze vibraties helpen je ontspannen, brengen je lichaam terug in harmonie, ze helen de geest. Er ontstaat tijdens of na een Soundhealing ook ruimte om in contact te komen met diepere inzichten en inspiratie.

In een Cacao Ceremonie werk ik met pure, onbewerkte biologische cacao. Cacao is een plantmedicijn dat helpt het energiecentrum van de liefde te openen. De actieve ingrediënten van cacao werken sterk op het hart-chakra. Het brengt je terug naar de kern.

Wil je mogelijkheden bespreken voor het organiseren van een evenement? Neem dan contact met me op.

Wil je één-op-één ontdekken wat Sound en het gebruik van je stem voor je kan doen? Ik bied Vocal Coaching.

In de Agenda lees je wanneer en waar je mee kunt doen met een Singing Circle.