Lieke Wouters
Agenda & Nieuws

Agenda & Nieuws

Hier vind je nieuws en data van Mantra Singing Circles of andere activiteiten. Blijf op de hoogte van events via Telegram. Je kunt ook je emailadres met me delen voor updates via email.

Nieuws

23-12 ’23

Re-aligning for a new year onder de palmbomen

In augustus en september verbleef ik op het Katalpa Life Centre om oude overtuigingen en imprints te helen en mijn nieuwe leven in te wijden. Oktober en november had ik een magische tijd op Cyprus en Corfu. En toen Corfu compleet voelde, was er een handreiking naar India. Het voelt zo speciaal om in India te zijn en mijn reis hier gaat tot nu toe over: Uit mijn comfortzone stappen, patronen nog eens voorbij zien komen, transformatie, adaptation, schoonheid, mooie verbindingen, nieuwe vrienden, nieuwe teachings, mijn plek zoeken, mijn plek vinden, overgave, het plezier en ongemak van reizen, being guided en (steeds gemakkelijker) keuzes maken.

De stad Poona liet me kennismaken met Osho en zijn ashram; een ervaring van expansie. De hele dag door dynamische meditaties, iedereen in dezelfde kleur gewaad, Osho-talks en Poona gaf me mijn eerste kennismaking met Mama India. Ook ging ik naar Varanasi, de heilige stad waar Hindoes hun samsara-bestaan inwisselen voor Moksha; simpelweg door te sterven en gecremeerd te worden aan de heilige rivier de Ganges. Deze stad was magisch, maar ook overweldigend voor me; heel druk, veel lawaai, veel verkopers en weinig ruimte. In landelijk Khajuraho voelde ik meer rust. Ik was hier voor een retreat met opnieuw Osho-mediaties, maar ook tantra practices en Tantra Tempels waar ik heilige transmissies heb mogen ontvangen. Kahajuraho was tevens de plaats waar ik werd uitgenodigd om op twee plekken Kirtan te faciliteren. Het was heel bijzonder om juist in India mantra muziek te delen. Ik verlang er dan zo naar om elke dag mijn harmonium bij me te hebben (ipv er een te lenen) en me helemaal op muziek te storten. Voor nu zing ik al zeebadend mantra’s in de zee of chillend op het strand.

Ik ben een week geleden aangekomen in een palmboom-rijke kustplaats in Goa met veel yogi’s, laid back sfeer, en hippe, westerse vegan food tentjes. Een perfecte plek om niets te doen. Het einde van 2023 nadert. En ook al is het hier zomer (bloedheet), energetisch is het winter; ik heb behoefte om stil te staan, terug te kijken en het voelt soms als sterven (de delen in mij die uitgespeeld zijn laten los). Ik neem de ruimte om me klaar te maken voor een brand new 2024.

Het is voor mij een jaar van grote verandering geweest. Er is veel om te vieren en nog eens door me heen te laten gaan. Er is ruimte nodig voor gevoelens die tijdens alle (reis)beweging voorwaarts niet aan de oppervlakte verschenen. Ik word nu uitgenodigd ook te voelen wat ik liever niet voel. Ik maak ruimte om naar de zee te staren en in mijn dagboek te schrijven en kijkend naar de maan en de sterren een beetje te dromen. Deze periode vraagt me aanwezig te zijn bij wat er in me leeft zonder er al te veel aan te willen veranderen. Vieren en rouwen wisselen elkaar af, net als de deining van de oceaan met haar golvende beweging.

Ik vier hoe snel we innerlijk kunnen transformeren. En hoe ons leven mee verandert als we het toestaan. Als we het durven. Als we onze patronen zien. Als we uit onze comfortzone stappen. Buiten onze comfortzone is zoveel meer mogelijk dan we ooit hadden kunnen dromen. Ik ben immens dankbaar dat ik mijn safe space heb losgelaten. 

Waar ben jij dankbaar voor? En hoe neem jij de tijd om stil te staan bij jouw 2023 en 2024?

23-10 ’23

I surrender to the mystery

I love the words (and the song van Justine Quetzal) “I surrender to the mystery” So… I am surrendering tot the mystery! Yess, zo zo dankbaar dat ik ben gesprongen. Het ‘normale’ leven heb losgelaten om meer vanuit ruimte en vrijheid te leven en te creëren. Ik kan voelen en zien hoeveel er in korte tijd in mij is geshift.

De eerste twee maanden retreat bij Katalpa hielpen me gevoelens en patronen op diepere lagen in liefde te transformeren. Er heeft veel healing plaatsgevonden rondom ‘security’, ‘control’, ‘(over)doing my best’, ‘focussing to much on the outcome’ and ‘lack’. Ik ben dieper in contact met mijn bekken en met de energie van Moeder Aarde.

Een warme family, doortastende, liefdevolle guidance, een crystal clear energyfield, de bedding van het landgoed met de oude eik en een fijn appartement zorgden voor een wel heel zachte, vruchtbare bodem om innerlijk te kunnen groeien. Een waardevol begin van een nieuw leven.

Ik voel me zo alive. De laatste maanden zijn magisch. Leven in vrijheid, wonen waar het goed voelt en mijn innerlijke flow steeds beter voelen. Uitdagingen aangaan die ik niet had ervaren binnen mijn comfortzone. En ik waan me al die tijd in de de pure schoonheid van Pachamama. Ik voel me nog dieper verbonden met de natuur.

En heel, heel rijk ben ik met de conscious community. Of ik nu in België op Katalpa bij mijn soulfamily ben, op het Ecstatic Dance Festival of op Corfu; er zijn steeds zoveel mooie, liefdevolle mensen om me heen. Het geeft me diepe vervulling en ook inspiratie.

Er is al veel gezongen en gedanst. En gezwommen, gespeeld, gewandeld, gemediteerd, genoten! En er zal nog veel meer van zijn.

Pachamama I am home. Ik voel dat zij mijn thuis is en ik mijn basis ben. Naar dit vrije leven heb ik zo verlangd.

Een paar maanden geleden jaagde dit scenario me (naast exitement) nog angst aan. Ik ben dankbaar dat ik op mijn tempo stappen heb gezet, niet wetend waar ik precies heenging, mijn hart volgend, zonder concessies. Langzaamaan steeds minder onder de indruk van de mind en dieper in contact met mijn essentie.

Ja, alles is mogelijk!

Sing your song and follow your heart!

9-8 ’23

And then the day came

When the risk to remain tight in a bud

Was more painful

Then the risk it took to blossom

~

A path with heart took me on a new adventure…

Ik heb mijn huis en baan losgelaten om de dingen opnieuw vorm te laten krijgen, vanuit ruimte. 

I am free. I feel free. Een vrij leven is begonnen.

I am adjusting. I feel resistance. De uitdaging in vertrouwen en gevoelens van ongemak toelaten ga ik aan.

~

Afgelopen februari realiseerde ik me dat ik het leven niet meer voluit leefde. Tijd voor keuzes vanuit mijn hart. Een proces van voelen en de mind zien voor wat hij is was geboren. De vraag ‘welke impuls voelt echt, vrij en verruimend?’ maakte oude programma’s die me klein en opgesloten wilden houden en programma’s van tekort actief. Want het hoofd zal hard schreeuwen als het hart het roer dreigt over te nemen.

Hoe spannend het proces soms ook was, in the end waren er alleen choiceless choices en was het deels moeiteloos; eigenlijk bleek er niets te kiezen. The heart was very clear. De rivier van mijn hart stroomde maar één kant op, hoe stevig de mind de stroom soms probeerde te stoppen. Het begon met het loslaten van mijn baan, waarna al snel duidelijk begon te worden dat ook het huis niet meer klopte.      

Een mooi afscheid op mijn werk rijker en een hoop verzamelde spullen, meubels en troep armer, schrijf ik dit nu vanaf de bank op een retraite- en krachtplek waar ik heel graag ben. Om dit nieuw gecreëerde leven in te wijden en te bekrachtigen ga ik hier de komende tijd verblijven. Me hier helemaal overgeven aan de flow is mijn intentie. Een volgende stap mag hier ontdekt gaan worden.

Een enorm gevoel van vrijheid en expansie geeft het los zijn. Exciting! En ook de spanning voor het onbekende valt niet te ontvluchten en vraagt om ruimte.

De Geluidstempel gaat mee in de flow. Waar, wat en hoe zal zich gaan ontvouwen. Ik laat het vanuit deze nieuwe energie bloeien en groeien op eigen tempo. Ik kijk er naar uit weer samen te zingen, te creëren en te leren en het leven te vieren! Whenever, wherever.

Laat dit bericht je inspireren je te verbinden met jouw diepe verlangen. En zing je hart open. 

May we keep on singing our song and always have the courage to follow our heart!

Agenda

Er staan op dit moment geen activiteiten gepland.